Brandwerende afdichtingen

Het Bouwbesluit stelt strenge richtlijnen aan brandveiligheid in gebouwen. Het op de juiste wijze afdichten van brandwerende doorvoeringen van leidingen, kabels en brandkleppen voorkomt dat rook en vuur zich snel kunnen verspreiden. Bij Baustoff + Metall vind je een compleet assortiment geteste brandwerende afdichtingen die voldoen aan de strengste normen en die ook nog eens eenvoudig te verwerken zijn.

Baustoff + Metall is partner en distributeur van de hoogwaardige brandwerende afdichtingsystemen en producten van het Duitse bedrijf SVT. De producten van SVT worden ontwikkeld én geproduceerd in eigen productiefaciliteiten en voldoen aan de strengste eisen. Zo ben jij altijd verzekerd van de beste brandwerende oplossingen voor het afdichten van brandwerende doorvoeren.

Pyro-Safe® bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid

SVT biedt met haar product portfolio Pyro-Safe® de oplossing voor alle type brandwerende afdichtingen en doorvoeren. De systemen zijn uitgebreid getest in diverse brandproeven. Naast een breed scala aan Europese brandveiligheidseisen moeten de producten ook voldoen aan een maximale bruikbaarheid én eenvoudig te verwerken zijn.

De brandwerende afdichtingen bestaan uit de bekende steenwolschotten, brandwerende verf, pasta’s, brandwerende kitten en een Solid Emulsion (hybride coating). Brandmanchetten (ook op rol), opschuimende bandages en mortelsystemen zijn hierop een ideale aanvulling.

Pyro Safe brandwerende afdichting

De voordelen

  • Breed assortiment brandwerende oplossingen
  • Europese testrapporten
  • Eenvoudig te verwerken producten
  • 50 jaar ervaring in praktijk en productie
  • Alle producten uit eigen fabrieken
  • Bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid

Downloads 

Pyro Safe DG CR 1.5. brandwerende bandage

Brandwerende bandage kabelgoten

Wanneer kabelgoten worden afgewerkt met brandwerende coating, worden de kabels en goot aan beide zijden van de brandscheiding voorzien van een laag coating van 15 tot 20 cm. In de praktijk levert dit vaak een uitdaging op in tijd en bereikbaarheid. De kabelgoot zit net te dicht bij het bovendek of, wanneer de kabels zijn afgewerkt, moet er nog net een kabel extra worden toegevoegd. Met het Pyro-Safe® Flammotect-A systeem behoort dit tot de verleden tijd. Met de speciale grafiet bandage DG-CR 1.5 kan de coating op de kabels en goot vervangen worden door Pyro Safe brandwerende bandage.

Wil je meer weten of een persoonlijk advies?

Elke brandwerende klus of project vereist een unieke benadering en kennis van de laatste bouwregelgeving. Onze brandpreventie specialisten voorzien je daarom graag van technische ondersteuning en een deskundig advies op maat. Zo vinden we samen de beste brandwerende oplossing voor jouw project. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

SVT

SVT is één van de toonaangevende producenten van ultramoderne producten en systemen voor brandbeveiliging en biedt uitgebreide diensten op het gebied van passieve brandbeveiliging en schadeherstel. Door recente overnames is SVT een nog grotere speler geworden op deze specifieke markt, waardoor er in de toekomst allerlei interessante en innovatieve ontwikkelingen kunnen worden verwacht.