Flexibele profielen

Met COBRA flexibele profielen maak je met het grootste gemak de meest stijlvolle en stevige gebogen plafonds en wanden. Praktisch alle ronde en gebogen vormen kunnen met deze buigbare profielen worden gerealiseerd. Hierbij zijn zowel kleine als grote radiussen mogelijk, zoals bogen, halve cirkels en S-vormige krommingen. Bovendien zijn de COBRAflexibele profielen zonder gereedschap gemakkelijk te buigen én eenvoudig te monteren door één persoon.

Flexibel wandprofiel

Gebogen wanden, ronde wanden, voorzetwanden, bogen, koven en nissen, maak het jezelf makkelijk met de COBRA™ flexibele wandprofielen. De profielen zijn makkelijk met de hand te buigen en eenvoudig door één persoon te monteren. Eenmaal bevestigd, kunnen de zijkanten van het profiel in elke hoek worden afgesteld om zo schuine plafonds of wanden te realiseren. Standaard verticale wandprofielen klik je vervolgens snel en eenvoudig vast in het COBRA™ flexibele wandprofiel. Zo creëer je een stevige en stabiele verbinding. De basis voor de perfecte gebogen of ronde wand, nissen en bogen.

De wandprofielen zijn beschikbaar in 5 maatvoeringen voor verschillende radiussen (minimum radius 100 mm).

Cobra flexibel wandprofiel
Cobra flexibel plafondprofiel

Flexibel plafondprofiel (60×27)

Golvende plafonds, schuine plafonds, koepels en gewelven. Onmisbaar voor het maken van bijzondere gipsplafonds zijn de COBRA™ flexibele plafondprofielen. De buigbare plafondprofielen zijn te verkrijgen voor zowel convexe (bolle, uitwendige) als concave (holle, inwendige) toepassingen. De flexibele profielen zijn makkelijk te buigen én met gemak door één persoon te monteren.

Bovendien creëer je in combinatie met de COBRA™ flexibele wandprofielen (30 x 28 mm) stevige verbindingen voor plafond-wand-aansluitingen. De COBRA profielen kunnen daarnaast uitstekend toegepast worden met standaard CD60/27 profielen in combinatie met kruisverbinders.

Dankzij de unieke eigenschappen van deze flexibele profielen creëer je snel én met het grootste gemak de meest uiteenlopende en bijzondere gipsplaten plafonds. Bovendien zijn de profielen uitermate geschikt voor de omkleding van luchtkanalen, balken, hoeken en kolommen.

De voordelen

  • Eenvoudig te verwerken: profiel buigen met de hand
  • Wandprofiel beschikbaar in 5 maten voor verschillende radiussen
  • Plafondprofiel verkrijgbaar in convex en concaaf
  • Uitstekend te combineren met standaard CD60/27 profielen
  • Tijdbesparend: snel en eenvoudig te monteren door één persoon
  • Vormvast: eenmaal gebogen in de juiste vorm, behoudt het profiel zijn vorm, zonder extra bevestigingsmateriaal
  • Stevige en stabiele verbindingen, zelfs in schuine toepassingen
  • Schroeven vinden altijd een stabiel bevestigingspunt

Downloads en video’s

Wil je meer weten of een persoonlijk advies?

Bij Baustoff + Metall vind je naast een ruim assortiment systemen en oplossingen voor de montage van gebogen gipswanden en gipsplafonds ook diverse A-merken buigbaar gips (buiggips). Onze medewerkers voorzien je graag van technische ondersteuning en advies op maat. Zo vinden we samen de juiste oplossing voor jouw projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in één van onze shops.

I PROFILI SRL

Logo Profili COBRA

De Italiaanse onderneming I PROFILI SRL  is sinds 2011 producent en leverancier van de gepatenteerde flexibele COBRA™ wand- en plafondprofielen.  De profielen zijn speciaal ontwikkeld om bijzondere en esthetische constructies te kunnen maken met gipsplaten.  De flexibele profielen zijn gemaakt van verzinkt staal met een dikte van 0,6 mm en voldoen aan de strenge normen UNI EN 10346 en UNI EN 10143.