Fermacell

Fermacell biedt innovatieve en duurzame systeemoplossingen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Als onderdeel van Xella International GmbH, is Fermacell actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw. Binnen het Xella-concern produceren en leveren zij gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen onder de merknaam Fermacell.

Fermacell logo

Fermacell Gipsvezelplaat

Fermacell gipsvezelplaten

De Fermacell Gipsvezelplaten zijn toepasbaar op veel gebieden door de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, brandwerendheid en stootvastheid. Een wand- en plafondconstructie die licht in gewicht is, eenvoudig te plaatsen is en snel opgeleverd kan worden voor verdere afwerking. De gipsvezelplaten zijn verkrijgbaar in diverse varianten.

Zo is Fermacell Firepanel A1 geschikt als brandwerende plaat voor binnentoepassingen (wanden, plafonds) in gebouwen voor extra brandwerendheid. En heeft Fermacell Vapor een speciaal op de achterzijde aangebrachte folie, die dampdoorlatendheid dusdanig reduceert dat er geen aanvullende dampremmende folielaag in de buitenwandconstructie noodzakelijk is.

Fermacell Vloerelementen

Fermacell Vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de vloerelementen voor vele toepassingsgebieden zeer geschikt:

  • Voor de brandveiligheid
  • Voor de geluidsisolatie
  • Voor de warmte-isolatie
  • Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen
  • Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels, parket, laminaat, vloerbedekking etc.
Fermacell vloerelementen
Fermacell_Powerpanel_HD

Fermacell cementgebonden platen

De Fermacell cementgebonden platen zijn glasvezelversterkte sandwichplaten op cementbasis. Al bij de productie worden de platen waterafstotend gemaakt. De kleur van de platen is cementgrijs. De Fermacell Powerpanel HD is uitermate geschikt als buitenbekleding omdat deze o.a. weerbestendig, brandwerend en geluiddempend is.

Fermacell Powerpanel H2O

De fermacell Powerpanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming. Zwembaden, ziekenhuizen, doucheruimtes, sauna’s, wasstraten, bedrijfskeukens en industriële ruimtes zijn hierdoor in het bijzonder geschikt voor toepassing ervan.

De Powerpanel H2O is gemaakt van cementgebonden lichtbeton, afgewerkt met alkali(chloor)-bestendige glasvezelwapening. Dit zorgt voor een hoge druk- en buigsterkte. Daarnaast is de plaat zeer glad, stabiel, stoot- en krasvast. Dankzij de sandwichstructuur is de plaat licht: slechts 12,5 kilo per vierkante meter. De Powerpanel H2O laat zicht eenvoudig op maat snijden met een gewone hardmetalen zaagblad. Het resultaat na montage: een gladde, waterbestendige wand, klaar voor afwerking. Met de Powerpanel H2O-platen kunnen zowel scheidings- als voorzetwanden en plafonds worden gemaakt. De fermacell Powerpanel H2O is ook ideaal geschikt in buitentoepassingen.

Fermacell Powerpanel H2O