Knauf

Knauf gelooft dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren.
Daarom werken ze bij Knauf elke dag hard aan oplossingen die daaraan bijdragen: innovatieve (af)bouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie.

Knauf biedt haar bouwpartners technische ondersteuning en advies. En gelooft in strategische en intensieve samenwerkingen met haar handelspartners. Om zo samen de markt naar een hoger niveau te brengen. Dat doen ze in het bijzonder met het Knauf Partner Programma, waar ook Baustoff + Metall troste partner van is.

Knauf Drystar Board

Knauf Drystar Board neemt vertraagd water op, dankzij een innovatieve combinatie van high-tech vlies en een speciale gipskern. Deze gipsplaat is net zo bestand tegen schimmels als een cementplaat. Ideaal voor buitenplafonds. Of binnenwanden en -plafonds die vaak met water in aanraking komen. Montage van Drystar Board is eenvoudig; net als een standaard gipskartonplaat.

Knauf Diamond Board

Knauf Diamond Board heeft een hogere gipsdichtheid dan een standaard gipskartonplaat. Daardoor is de plaat extra hard en kan hij tegen een flink stootje. Bijkomende voordelen zijn de hogere mate van geluidisolatie en brandwerendheid. Knauf Diamond Board is ideaal voor toepassingen waar hogere mechanische belastingen verwacht worden. Denk aan gangen in een ziekenhuis of een school.

Knauf Klick Board

Knauf Klick Board is ideaal om snel buitenhoeken, omkokeringen (bijvoorbeeld van standleidingen), dagkanten in metalen staanderwanden, plafondkoven en lichtkoven te maken. De tijdsbesparing ten opzichte van traditioneel bouwen loopt op tot wel 60%. Klick Board vergt minimale afwerking en een gegarandeerd strak en sterk eindresultaat.