Toiletplaat

Wil jij ook snel een toilet (ver)bouwen tot een strak afgewerkte ruimte? Maak het jezelf makkelijk met de voorgeboorde toiletplaat van Lux Elements.

TEC-VWD: waterdichte toiletplaat 

Een hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd, is modern en hygiënisch. In tegenstelling tot een staand toilet, maakt een hangend toilet de ruimte groter én is de vloer onder de toiletpot eenvoudig schoon te houden.

Met de hardschuim toiletplaat van Lux Elements kun je eenvoudig, snel en veilig een ombouw en/ of voorzetwand voor inbouwreservoirs maken. De  achterplaten zijn al voorzien van voorgeboorde gaten voor af- en toevoer en toiletpotbevestiging. De toilet achterplaten zijn makkelijk te verwerken, waterdicht en kunnen direct betegeld worden. Zo creëer je in mum van tijd de perfecte achterwand voor een hangend toilet én een strak afgewerkte toiletruimte.

TEC VWD toiletplaat achterwand hangend toilet

De toiletplaten zijn in 2 varianten verkrijgbaar:

 • WC Toilet voorwand inbouwreservoir TEC-VWD Lux ElementsTEC-VWD-P plaat 

  1 frontplaat (1.250 x 1.200 x 20 mm)

  incl. 4 voorboringen

 • TEC-VWD montageset 

  1 frontplaat (1.250 x 1.200 x 20 mm incl. 5 boringen)

  2 zijplaten (1.250 x 300 x 20 mm)

  1 afdekplaat (600 x 300 x 20 mm)

  Incl. montagetoebehoren

De voordelen 

 • Waterdicht en schimmelresistent hardschuim
 • Kant en klaar om te betegelen
 • Drukstabiel en buigstijf
 • Makkelijk te verwerken (incl. voorboringen)
 • Per stuk en als complete montageset verkrijgbaar

Downloads 

Wil je meer weten of een persoonlijk advies?

Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze shops.

Lux Elements

Baustoff + Metall biedt een ruim assortiment bouwmaterialen die uitermate geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Deze toiletplaat is onderdeel van Lux Elements. Lux Elements is een ervaren specialist in de productie van polystyreen hardschuim en de verwerking daarvan tot veilige producten voor badkamers en wellnesscomplexen. De hardschuim elementen bestaan uit een vochtbestendige polystyreen kern, met aan de buitenkant een speciale laag mortel waarin glasvezel is verwerkt. De elementen vormen zo de perfecte ondergrond voor verschillende afwerkingsmaterialen in vochtige ruimten. Wil je weten welke moderne bouwoplossingen Lux Elements nog meer te bieden heeft? Bezoek dan hun website.