HABITO

HABITO is de nieuwste generatie gipswanden van Gyproc. Dit complete wandsysteem combineert het plaatsingsgemak van standaard gipsplaten met een maximaal woon- en werkcomfort: Een binnenwand voor bouwers én een massieve muur voor bewoners.
Het HABITO wandsysteem is eenvoudig te monteren,  duurzaam en scheurvrij én is daarnaast geluidsisolerend, stootbestendig, massief én inbraakwerend. Een HABITO wand is daarom zeer geschikt als woningscheidende of gangscheidende wand in appartementencomplexen, en voor toepassing in scholen, winkels, kantoren en woningbouw. Speciaal voor natte ruimtes is HABITO H ontwikkeld.

Een massieve muur voor bewoners

Dankzij de stevige kern hebben de HABITO wanden alle eigenschappen van een echte massieve en geluidswerende muur. De HABITO platen zijn extreem stootbestendig en daarom bestand tegen spelende kinderen en de dagelijkse activiteiten.

Gordijnroedes, TV’s, wandrekken, kastjes en andere voorwerpen kunnen eenvoudig zonder achterhout en pluggen aan de wand bevestigd worden met schroeven. Voorzetwanden en scheidingswanden opgebouwd met HABITO platen beperken bovendien de geluidsoverlast en zijn inbraakwerend.

HABITO wanden bieden bewoners daarnaast optimale flexibiliteit om de ruimtes snel opnieuw in te richten of te verbouwen.

Habito stootbestendig en hoge draagrkacht

De voordelen

 • Extreem stootbestendig;
 • Klinkt en voelt massief;
 • Hoge draagkracht: voorwerpen ophangen tot 30 kg/schroef, geen pluggen nodig;
 • Hoge geluidsisolatie (aanpasbaar);
 • Inbraakwerendheidsklasse 2 mogelijk ;
 • Toekomstbestendig: zonder zwaar breekwerk ruimtes herinrichten of verbouwen.

Downloads 

Binnenwanden eenvoudig monteren

Met het HABITO wandsysteem plaats je snel en eenvoudig een roomdivider, scheidingswand of voorzetwand. Ondanks de sterke gispkern wordt HABITO op dezelfde manier verwerkt als standaard gipsplaten. Zo kun je de platen zelf op maat maken met het gebruikelijke gereedschap (mes, zaag) en monteren op een Metal Stud frame. De HABITO plaat is dankzij het lage gewicht op elke ondergrond te monteren, ook op een houten vloer.

In tegenstelling tot een gemetselde wand, gebruik je voor de montage van de HABITO wanden alleen schroeven. Je hoeft dus geen rekening te houden met lange droogtijden voor lijm en mortel. Bovendien kunnen leidingen en elektra zonder breek- en freeswerk, netjes achter de platen weggewerkt worden. Dankzij de gladde wandafwerking, is de HABITO wand ook nog eens snel behang- en sausklaar. Zo bespaar je tijd én geld.

De voordelen

 • Snel en eenvoudig te monteren op elke ondergrond;
 • Makkelijk te verwerken. Geen speciaal gereedschap nodig;
 • Snel klaar: je gebruikt schroeven in plaats van lijm, dus dat scheelt droogtijd;
 • Snel behang- en sausklaar door gladde wandafwerking;
 • Het metal stud frame is stevig, altijd recht en krimpt niet. De wand is blijvend scheurvrij;
 • Elektra en leidingen zijn eenvoudig weg te werken achter de gipsplaten, frezen is niet nodig.

Wil je meer weten of een persoonlijk advies?

Baustoff + Metall biedt een ruim assortiment systemen en oplossingen voor de montage van voorzetwanden en scheidingswanden. Mocht je de wanden (extra) willen isoleren, dan vind je ook diverse isolatiemateriaal bij Baustoff + Metall. Onze medewerkers voorzien je graag van technische ondersteuning en advies op maat. Zo vinden we samen de juiste constructie waar jouw specifieke situatie om vraagt. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in één van onze shops.

GYPROC

HABITO is de nieuwste generatie gipswanden van Gyproc. Gyproc, onderdeel van Saint-Gobain is wereldwijd de grootste producent en leverancier van o.a. duurzame en lichtgewicht gipssystemen en producten voor wanden, plafonds en vloeren.