Belastingkantoor Den Bosch binnenkort prettig bewoonbaar

BM belastingkantoor Den Bosch

Op loopafstand van het centrum van Den Bosch en steenworp afstand van een groot winkelcentrum worden binnenkort 85 appartementen in opdracht van Certitudo Property Development B.V. opgeleverd. Het oude belastingkantoor aan de Kooikersweg in Den Bosch wordt door Boss Bouw omgebouwd tot een mooi appartementencomplex. D&G Totaal Afbouw verzorgt de gehele afbouw en monteert 4500 m2 monolithische plafonds met het nieuwe Q-Line Allegro DGS systeem. Dit vernieuwde systeem leverde, net als de levering op hoogte met kraanwagens door Baustoff+Metall, enorm veel tijdwinst op.

Monolithische plafonds in een handsomdraai / Eerste project met Allegro DGS

Door de hoge tijdsdruk op het project werd gezocht naar mogelijkheden om de bouw sneller te laten verlopen. Door het meedenken van B+M is gekozen om het nieuwe Allegro DGS systeem van Q-line te proberen. De verwerkingstijd is hierdoor drastisch ingekort. Het is het eerste project waar het systeem toegepast wordt. Chris van Grinsven, eigenaar van D&G Totaal Afbouw vertelt: “Het is een heel handig systeem. Dankzij het hoofdprofiel met ingebouwde lengtekoppeling en tussenprofiel met ingebouwde kruiskoppeling is het systeem heel eenvoudig op dezelfde hoogte te installeren. Het werkt vrijwel hetzelfde als het monteren van een raster voor een systeemplafond. De verwerkingstijd is daardoor veel korter, zeker twee keer zo snel als met het hiervoor gangbare CD 60-27 systeem. Ook het eindresultaat is mooi en strak, dus wil ik dit zeker vaker toe gaan passen”.

BM belastingkantoor Den Bosch

Rapportage voor het complete systeem

Het pand was volledig gestript toen D&G Totaal Afbouw aan het project begon. Zij verzorgen de montage van wanden, isolatie en plafonds met materiaal van Baustoff+Metall. In alle appartementen moeten strakke witte wanden en plafonds komen waardoor gips de beste oplossing is. Samen met leveranciers Q-Line en Knauf is goed gekeken naar de prestaties van het complete systeem. Zo verzorgde Baustoff+Metall alle benodigde rapporten voor D&G Totaal Afbouw én de garantie dat het systeem aan de gevraagde eisen voldoet.

Verticaal transport

Om het materiaal op de juiste plaats te krijgen schakelde D&G Totaalafbouw Baustoff+Metall in. Van Grinsven vertelt: “De logistiek is uitstekend verzorgd door B+M. Dankzij hun ervaren kraanmachinisten stond het materiaal in no-time waar ik het nodig had. We konden gelijk beginnen de wanden en plafond te monteren. Dat scheelt zoveel tijd en is een uitkomst voor een pand met vijf verdiepingen. Ik ben dan ook altijd zeer tevreden over de logistieke service van B+M”.

BM belastingkantoor Den Bosch

Prettig wonen

De Hertogin, zoals het vernieuwde appartementencomplex van Certitudo Property Development B.V. gaat heten, biedt in totaal 85 nieuwe woonruimtes. Het gaat daarbij om studio’s en kamerappartementen van 38m2 tot 83 m2. Badkamer en keuken worden compleet ingericht opgeleverd en ook de kamers zijn voorzien van spuitwerk en voldoende aansluitingen voor elektra. Ook de omgeving is erg prettig: op de bovenste verdieping vind je een ruim dakterras en tegenover het complex bevindt zich een speeltuin. Met een groot winkelcentrum en het stadscentrum binnen handbereik wordt het prettig wonen in deze groene omgeving.

Zie hier een kleine foto impressie: