B+M sponsort ruim 3 maanden huur Speelgoedbank Waalwijk

BM sponsoring Zanddonk United

Woensdag 14 december ging Madelein Jacobs, vestigingsmanager van Baustoff+Metall Den Bosch, op bezoek bij de Speelgoedbank Waalwijk. Waar de vrijwilligers van de Speelgoedbank normaal zelf mensen blij maken met het schenken van cadeaus, mochten ze dit keer zelf een cadeau in ontvangst nemen. Madelein had namelijk een cheque meegebracht waarmee de Speelgoedbank Waalwijk ruim drie maanden de huur van hun pand mee kunnen betalen. De sponsoring van B+M werd met grote vreugde ontvangen.

De Speelgoedbank Waalwijk is een initiatief om kinderen van minderbedeelde ouders ten volste kind te laten zijn. Eén keer in de twee maanden mogen kinderen van ouders die aangesloten zijn bij de voedselbank, de strohalm of een paswijzer van de gemeente Waalwijk of Heusden hebben een speelgoedje, leesboek en een knuffel uitzoeken. Oprichtster Lucy Maijer vertelt: “Bij ons zijn de kinderen de baas. Ze kiezen zelf uit welke speelgoedjes ze meenemen. De ouders blijven daarbij op afstand met natuurlijk een bakje koffie of thee. Zo kiezen de kinderen zelf uit waar ze gelukkig van worden.”

slinky

De inzet van vrijwilligers is helaas hard nodig. Lucy vertelt: “Het is zo fijn om dit te doen, want die kinderen hebben ook echt niks. Maar bij ons vertrekken ze steevast met een grote grijns op hun gezicht: het is ongekend hoe blij sommige kinderen met hun uitgekozen speelgoed zijn. Zo was er onlangs een meisje binnen en hadden we een héél groot poppenhuis staan. Wij waren overtuigd dat ze die zou kiezen, maar ze ging met een Slinky naar huis (zie foto). Het is heerlijk om te zien hoe blij kinderen kunnen worden van iets kleins!”

speelgoedbank-waalwijk-banner

Ook Wendy, vrijwilliger van de Speelgoedbank en rechterhand van Lucy, beaamt de noodzaak van de Speelgoedbank, zeker in de ‘feestmaand’ december: “Mijn eigen kinderen hebben, gelukkig natuurlijk, alles wat hun hartje begeert. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend! Op deze manier kan ik echt iets betekenen voor ouders en kinderen en ze blij maken. Zo mochten ouders laatst cadeautjes uitzoeken i.v.m. de feestdagen: dat was heel bijzonder. Enkele ouders stonden met tranen in de ogen dat ze alle uitgezochte cadeautjes zo mee mochten nemen. Het is fijn om deze mensen oprecht blij te maken en dat je het verschil maakt voor ze.

Het speelgoed stroomt sinds de opening in april door de vele gulle donaties en succesvolle acties gelukkig goed binnen. Maar naast donaties van speelgoed zijn ook financiële bijdrages erg belangrijk voor de Speelgoedbank. Wendy vertelt: “Over het algemeen krijgen we vooral donaties van speelgoed binnen, maar we hebben natuurlijk ook financiële kostenposten. De inkomsten hiervoor halen we onder andere uit sponsoring, het organiseren van rommelmarkten en speelgoedbeurzen. Dit kost ons wel meer moeite dan het verzamelen van speelgoed. We zijn daarom erg gelukkig dat Baustoff+Metall ons daar zo flink mee helpt! Hiermee kunnen we ruim 3 maanden de huur van betalen.”

Speelgoedbank Waalwijk

De Speelgoedbank Waalwijk is in de even weken op woensdag van 13.00 tot 16.00 geopend. In de onevenweken zijn ze op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 geopend.