Een persoonlijk interview met de nieuwste vestigingsmanager van B+M: Mario Leever

Vestiging-Zwolle-Mario-Leever

Sinds 2 januari 2018 beschikt Baustoff + Metall over een derde vestiging in Nederland. Met maar liefst 4.600 m² magazijn levert de vestiging Zwolle sinds het begin van het jaar alle materiaalbestellingen in het Noorden en het Oosten van het land. De kersverse vestigingsmanager Mario Leever had de taak om een nieuw team te smeden en de vestiging in twee maanden tijd klaar te stomen voor het snel en vlekkeloos uitleveren van bestellingen. In een interview vroegen we hem het hemd van het lijf: wie is Mario Leever? Waar ligt zijn passie? En wat is zijn meest belangrijke ervaring in de afbouwbranche? Lees snel verder en maak kennis met de man die alle bestellingen van afbouwmaterialen in het Noorden en Oosten van het land in goede banen leidt.

Mario Leever - B+M Zwolle

Favoriete nummer: Andre Hazes – Zij gelooft in mij

Favoriete artiest: Marco Borsato

Favoriete film: The Godfather

Favoriete eten: Italiaans

Favoriete sport: Wielrennen

Favoriete hobby: Vissen

Favoriete vakantiebestemming: Caraïben

Wie ben je en wat heb je zoal gedaan?

“Ik ben 49 jaar oud en gelukkig getrouwd met Linda. Zij heeft twee kinderen die bij ons in huis wonen: Lisa van 21 jaar en Tim van 17 jaar. Ik heb vroeger in totaal 8 jaar in Italië gewerkt bij een extrusiefabriek voor aluminium profielen en was daarbij verantwoordelijk voor de export wereldwijd. Vervolgens heb ik een jaar lang voor hetzelfde bedrijf een lokaal distributiecentrum in Duitsland mee opgezet. Daarna heb ik 16 jaar bij een groothandel in de afbouw, de functies van verkoop medewerker, verkoopleider Noord-Nederland en Hoofd Verkoop Binnendienst landelijk vervuld. Afgelopen jaar werkte ik bij ASW, producent van verplaatsbare scheidingswanden. Het bloed kruipt kennelijk waar het niet gaan kan, want ik wilde tóch weer graag aan de slag bij een groothandel in de afbouw. Toen ik vervolgens de kans kreeg om de nieuwe vestiging van Baustoff + Metall in Zwolle op te zetten, heb ik die uitdaging met beide handen aangegrepen! “

Wat zijn je hobby’s?

“Ik vis graag op roofvis (dus snoek, snoekbaars, baars, etc.), de grote jongens dus. Ik kom er helaas tegenwoordig niet heel vaak meer aan toe. Maar als ik ga, doe ik dat met een visgids, zodat de kans op vangst zo groot mogelijk is. Verder fiets ik toertochten, dart ik graag en zit ik ‘s zomers bijna ieder weekend op de camping.”

Mario-Leever

Waar kun je jou voor wakker maken?

“Oef dat is een lastige! Maar goede vrienden kunnen mij altijd ’s nachts bellen en wakker maken om wat voor reden dan ook. Ik vind het belangrijk dat je er bent voor goede vrienden en familie als dat nodig is.”

Wat was het eerste dat je kocht van je eigen geld/salaris?

“Even goed denken… een LP van de Frank Boeijen Groep. Onderweg heette die. Onder andere met de nummers Kronenburg park en Zwart Wit erop. Ik denk alleen niet dat ik hem nu nog heb!”

Frank Boeijen Groep LP

Wat deed je vroeger toen je nog klein was waardoor je in de problemen kwam?

“Dat zullen de eerste biertjes zijn die ik stiekem dronk met vrienden, terwijl ik dat eigenlijk nog niet mocht. Dat ene pilsje kwamen ze niet achter, maar als het er meer werden kwam dat toch weleens uit!”, vertelt Mario met een lach.

Wat is jouw meest belangrijke ervaring in de afbouwbranche?

“Ik besef als medewerker van een groothandel in afbouwmaterialen dat het niet alleen gaat om het verkopen van de materialen die je tot je beschikking hebt. Juist de afhandeling en opvolgingen van orders, de logistiek, facturen, klachten enzovoorts moeten zeer zorgvuldig geregeld worden. Zo kun je een klant namelijk ontlasten waardoor hij niet alleen op basis van de goedkoopste prijs voor jou kiest. We werken steeds meer toe naar een markt waar klanten ontzorgd willen worden. Door vooraf al mee te denken over de materiaalkeuze en een gestroomlijnd logistiek proces, en tijdens én na het bouwproces te ondersteunen, biedt je een klant zoveel meer dan een goed product voor een goede prijs. En bij Baustoff + Metall hebben ze dat zeker begrepen!”

Mario Leever B+M Zwolle

Wat is het meest kenmerkende aan (werken voor) Baustoff + Metall?

“Familiebedrijf en gedrevenheid zijn de eerste twee termen die mij te binnen schieten. In de nog relatief korte tijd die ik werk bij Baustoff + Metall heb ik gemerkt dat het bedrijf een platte organisatiestructuur heeft met zeer korte lijnen. Ik zit slechts één telefoontje verwijderd van de directeur in Nederland, of zelfs van Baustoff + Metall internationaal: Christian Sperr. Bovendien heeft het bedrijf nog dezelfde persoonlijke insteek als toen Mari van Dijk dit bedrijf in Nederland opstartte. Onze klanten ervaren dat als prettig.”

Het tweede wat Mario opvalt, is de zeer vooruitstrevende en ondernemende bedrijfsvoering. “Als mogelijkheden zich voordoen, zoals een mooie samenwerking met leveranciers of het aannemen van vakkundig personeel, springen ze daar direct snel en adequaat op in. Het beste voorbeeld is misschien nog wel de vestiging in Zwolle: het besluit dat voor een goede landelijke dekking een voorraad- en uitleverpunt in Noord-Nederland vereist is, werd vanaf het eerste moment volledig gesteund. De uitdaging kon niet groot genoeg zijn en kosten nog moeite zijn gespaard om het gestelde doel te volbrengen. En die mentaliteit of gedrevenheid bemerk je in alle lagen van de organisatie, van magazijnmedewerker tot kraanmachinist tot verkoop medewerker.”

B+M Zwolle-verbouwing

Wat zijn je grootste uitdagingen voor de nieuwe vestiging?

“Het behalen én overtreffen van de door ons gestelde ambitieuze doelen: leidend leverancier worden in Noord-Nederland en op lokale schaal in Zwolle en omstreken. Dat willen we bereiken door al het benodigde materiaal dat afbouwers zoeken op voorraad te hebben en snel op de gewenste manier (tot wel 7 verdiepingen hoog en tot op de meter nauwkeurig desgewenst) uit te leveren. Het team dat ik daarvoor bij elkaar gezocht heb, is daarin heel belangrijk. Het zijn stuk voor stuk – van magazijnmedewerkers tot logistiek planner en verkopers in binnen- en buitendienst – ervaren krachten die iedere vraag van de klant kunnen beantwoorden.”

Benieuwd hoe onze collega’s in Zwolle jou kunnen helpen voor jouw project of wil je graag kennis maken?

Neem dan contact met ze op. Of kom eens langs voor een eerste kennismaking of goed advies voor jouw project.