Training brandpreventie wederom zeer goed ontvangen

B+M training-brandpreventie

Recentelijk verzorgde onze adviseur bouwkundige brandpreventie Henri Zoetbrood weer een training bouwkundige brandpreventie voor een aantal klanten. Het doel van de training was om klanten beter bekend te maken met bouwkundige brandpreventie en advies te geven hoe je dit handig en snel mee oppakt. Tijdens de training werden de nieuwste producttoepassingen behandeld en waar deze aan moeten voldoen conform de Europese ETA normeringen. Ook werd er informatie gegeven over compartimentering en draagconstructies conform het bouwbesluit. De training werd afgesloten met een deel praktijk.

Drie van de deelnemers waren afkomstig van Promet V.O.F. Een bedrijf met al minstens 12 jaar ervaring in de afbouw waarin al veel projecten in de utiliteitsbouw en de particuliere markt zijn gerealiseerd. Eric Pronk, eigenaar van Promet, vertelt: “We hebben regelmatig projecten waar brandwerende toepassingen gewenst zijn. Toen de crisis toesloeg hebben we ons bewust daarin verdiept. Wij zagen kansen om een extra en veel gevraagde dienst mee op te pakken, en kregen hierdoor inderdaad veel extra klussen. Het is heel handig om de brandwerendheid zelf direct op te kunnen pakken als je bijvoorbeeld een klus hebt waar je de plafonds monteert. Zo hoeft de klant met maar één bedrijf te schakelen.”

Na eerder al eens een training brandveiligheid gevolgd te hebben, kwam Eric graag naar Baustoff+Metall om zijn kennis op te frissen. Het is belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen in de markt bij te houden, vindt Eric. “De producten veranderen regelmatig en ook de wetgeving wordt continu aangescherpt. De training is ideaal om deze kennis bij te houden en je leert toch weer flink wat bij.

B+M -training-brandpreventie2

Het is voor afbouwers een logische en kleine stap om de brandpreventie mee op te pakken bij een project. Vaak zijn afbouwers er al dagelijks mee bezig. Met behulp van een training bouwkundige brandpreventie leer je de verschillende producten en hun mogelijkheden kennen. Na de training ontvang je uitstekende begeleiding van onze specialist, die je voorziet van advies op maat over de verschillende werkzaamheden en toepassingen. “Dat is een mooi stukje begeleiding waar je veel aan hebt. Het is fijn dat je een vakman kan bellen wanneer je tegen problemen aan loopt of vragen hebt”, vindt Eric.

Zelf met brandpreventie aan de slag?

Ben jij geïnteresseerd om bouwkundige brandpreventie met je projecten mee op te pakken? We voorzien je graag van advies en al het materiaal dat je hiervoor nodig hebt. Een training brandpreventie volgen is natuurlijk ook mogelijk. Vraag bij Henri Zoetbrood naar de mogelijkheden: h.zoetbrood@baustoff-metall.com, t: +31636539805