Trainingsaanbod Baustoff + Metall

Baustoff+Metall werkt samen met de grootste en beste productleveranciers in de afbouw sector. Door een nauwe samenwerking met fabrikanten zijn wij als eerste op de hoogte van productontwikkelingen in de droge afbouw. Ook volgen onze medewerkers regelmatig productcursussen en opleidingen om hun materialenkennis te onderhouden. Deze kennis delen wij graag met onze klant. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld met regelmaat producttrainingen op maat.

Wil jij wat meer kennis opdoen over het monteren van bepaalde producten of productgroepen? Laat het ons dan via onderstaand formulier weten. Wij verzorgen regelmatig handige producttrainingen op de bouwplaats, in onze eigen trainingsfaciliteit of in nauwe samenwerking met én bij onze leveranciers. Bij genoeg animo maken we een afspraak met alle geïnteresseerden voor een producttraining op maat.

Verplichte training voor verwerkers PUR producten

Op 4 augustus 2020 is in het Publicatieblad van de Europese Unie (2020/1149) een nieuwe beperking op di-isocyanaten gepubliceerd. Het doel van deze nieuwe EU-verordening is de bescherming van werknemers te verbeteren en de toepassing van best practices op het gebied van gezondheid en veiligheid in de hele EU te waarborgen. Deze verordening richt zich richt zich op sensibilisatie van de luchtwegen en de huid, mogelijk veroorzaakt door di-isocyanaten, welke zich in polyurethanen (PU) kunnen bevinden. Deze verordening is vooral relevant voor industriële en professionele gebruikers van deze producten en zal van kracht worden vanaf 24 augustus 2023.

Vanaf 24 augustus 2023 moeten professionele en industriële gebruikers opgeleid en gecertificeerd zijn in het veilig omgaan met producten die di-isocyanaten bevatten. Dit geldt voor alle professionele en industriële gebruikers van producten met een totale monomerische di-isocyanaatconcentratie van >0,1%. Het type training is afhankelijk van het risiconiveau van de toepassing. Er zijn drie risiconiveaus (algemeen, gemiddeld en hoog) vastgesteld, voornamelijk gebaseerd op de toxiciteitsrisico’s van de geleverde producten en het risico van blootstelling tijdens het gebruik. De training moet ten minste om de vijf jaar worden herhaald.

Onze leverancier Bostik verzorgt deze gratis training en u kunt deze volgen via onderstaand stappenplan:

 1. Ga naar de website: https://safeusediisocyanates.eu/
 2. Kies rechts bovenin de gewenste taal
 3. Klik op “Zelf E-Learning”
 4. Klik op “Boek een online training”
 5. Selecteer “Kleefstoffen en afdichtingsmiddelen”
 6. Scroll naar beneden en klik op het blok “048 Professionele toepassing van kleef- en afdichtingsmiddelen / kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur
 7. U gaat naar een nieuwe pagina. Vul daar uw gegevens in.
 8. Zet een vinkje om Terms and Conditions en het privacybeleid te accepteren.
 9. Klik op Volgende
 10. Op de nieuwe pagina ‘Registration fees’ vult u bij Kortingsbon deze code in:
  FEICA_21_C7
 11. Klik op Volgende
 12. Klik op Bevestigen en uitchecken
 13. U ontvangt een e-mail om de training te volgen

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste productontwikkelingen in de afbouw sector? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf jezelf in