Van textielfabriek naar luxe woonboulevard

AB Fabrieken Baustoff+Metall

De voormalige textielfabriek AaBe in Tilburg krijgt een volledig nieuwe bestemming. De AaBe fabriek zal eind 2016 zijn omgetoverd tot een monumentaal winkelparadijs. John de Vaan Projectafwerking B.V. is al sinds februari druk in de weer met de afbouw van de tweede fase van dit omvangrijke project. Mede dankzij de snelle leveringen van Baustoff+Metall wordt deze fase in september opgeleverd en kan er ook in dit deel worden gewinkeld. In november zal de derde en laatste fase van de renovatie starten.

Grootschalige afbouw

john-de-vaan BM

John de Vaan Projectafwerking verzorgt in opdracht van Wijnen Bouw in Someren de casco oplevering van alle ruimtes. De interieurbouwers van de winkeliers bouwen de panden vervolgens naar eigen formule af. In totaal plaatste John de Vaan al 6000 m2 metal stud wanden. Eigenaar John de Vaan: “De winkelscheidingen worden met dubbele metal stud wanden geplaatst om optimale stevigheid, brandveiligheid en geringe geluidsovergang te garanderen. In één van de panden was extra inbraakbeveiliging nodig. Hier plaatsten we een dubbele metal stud wand van 11 meter hoog met een metalen plaat ertussen. Deze wand voldoet aan weerstandsklasse 2.”


Logistiek en levering Baustoff+Metall

“Alle materialen voor deze klus van formaat worden geleverd door Baustoff+Metall, waarmee wij al lange tijd naar tevredenheid samenwerken”, vertelt John de Vaan. De gipsplaten werden na snel schakelen van Baustoff+Metall direct door Knauf aangeleverd. “Vooral op logistiek gebied is Baustoff+Metall van grote waarde”, legt John de Vaan uit. “Binnen een paar uur tijd heb je het materiaal op de juiste plek liggen. Dankzij de eigen kraanwagens en behendige kraanmachinisten was zelfs levering op de eerste verdieping zo gepiept. We zijn dan ook zeer tevreden en schakelen hier voor fase drie graag weer Baustoff+Metall in.”

plattegrond-aabe-fabriek

Behoud van monumentale industriële karakter

Naast de casco oplevering van alle winkelruimtes verzorgde John de Vaan projectafwerking ook de expeditie ruimtes, isolatie van de buitenmuren en akoestische OWA Sinfonia plafonds in de centrale fabrieksgang. Dit plafond is aangelegd in de oude spanten om de sfeer van de voormalige textielfabriek te behouden. Ook het behoud van de karakteristieke gevels en 45 meter lange schoorsteen dragen bij aan het robuuste industriële karakter van het nieuwe winkelparadijs. Met een winkelvloeroppervlak van bijna 28.000 m2 en een combinatie van grote landelijke winkelketens en speciaalzaken wordt het straks prettig winkelen voor mensen uit Tilburg en omstreken.