EZ-Path: de permanente dynamische oplossing om kabels brandveilig door te voeren

B+M EZ-Path muurdoorvoer

Met de EZ-Path wordt kabels brandveilig doorvoeren zeer eenvoudig. Dit nieuwe systeem laat jouw opdrachtgever moeiteloos en eindeloos kabels brandveilig doorvoeren en verwijderen. En dat zonder zich zorgen te maken over onderhoud en brandveiligheid. Nooit meer bestaande brandwerende afdichtingen doorbreken om deze vervolgens weer te moeten repareren. In plaats daarvan een handig high-end systeem dat een veilige, duurzame en flexibele oplossing biedt. Perfect voor plaatsen waar regelmatig de bekabeling door wand en/of vloer op brandveilige wijze gewijzigd moet worden. De EZ-Path wordt eenmalig geplaatst en behoeft geen onderhoud. Dit levert de opdrachtgever een flinke kostenbesparing op en bespaart bovendien overlast.

Zie hier de voordelen voor u op een rijtje:EZ Path B+M

  • Eenvoudig kabels invoeren en verwijderen
    (zonder kabelbreuk)
  • Altijd verzekerd van een veilige en handige brandwerende oplossing
  • Eenvoudige & eenmalige plaatsing
  • Geen onderhoud (zoals opnieuw afdichten gaten)
  • Grote kabel volumes mogelijk door geschakelde en seriematige opbouw
  • Voorkomt stof- en geluidsoverlast
  • Grote return on investment (ROI) en flinke besparing, ook op korte termijn
  • Getest conform EN1366-3

Gemakkelijke installatie, ook bij renovatie

EZ-Path is een high-end product dat eenvoudig te installeren is in wanden en vloeren van nieuwbouw en renovatieprojecten. EZ-path is namelijk ook gemakkelijk te installeren in bestaande situaties zonder de bekabeling aan te moeten passen. Dit gecombineerd met de mogelijkheid om steeds tussentijd kabels toe te voegen of te verwijden maakt EZ-path uniek in zijn soort. De levensduur is daarbij gelijkwaardig aan de levensduur van de gebouwinstallatie. Bovendien is EZ-Path herbruikbaar indien niet blootgesteld aan hitte. Bekijk de snelle montage van EZ-Path hieronder.

Breed toepasbaar

EZ-Path wordt dan ook veelvuldig toegepast bij banken, musea, ziekenhuizen, concertzalen, theaters, datacenters, industrie, overheidsgebouwen en kantoren. Doordat er meerdere modules met elkaar te koppelen zijn kan er een groot volume worden gerealiseerd. Het product is brandveilig getest conform EN1366-6. De brandveiligheid is gegarandeerd met en zonder kabels erin.

Hoe werkt het?

Voer eenvoudig kabels door muren en vloeren (ook beton) zonder de brandwerendheid te ondermijnen. EZ-Path bevat een grafiet inlay dat expandeert vanaf een temperatuur van 177 ºC of bij rechtstreek contact met een vlam. Binnen een minuut zet het schuim uit tot 16 keer zijn eigen volume. Het vult de gaten op, verhardt en dicht zo de doorgang af waardoor de brand zich niet verder kan verspreiden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van EZ-Path?

Vraag om extra informatie bij onze kundige binnendienst. Hulp nodig bij een project met brandwerendheid? Neem dan gerust contact op met onze brandpreventie specialist Henri Zoetbrood: h.zoetbrood@baustoff-metall.com , t: +31636539805