Brandveilig (ver)bouwen én innoveren

Toepassingen bouwkundige brandpreventie Baustoff + Metall

Voldoen aan de complexe bouwbesluit richtlijnen voor brandveiligheid in gebouwen vraagt om ervaring én expertise in dit vakgebied. Inschakelen van een brandpreventie specialist garandeert de verbinding tussen deze complexe regelgeving en de praktijk.

Bouwbesluit vs rechtens verkregen

Gemeenten en instanties controleren steeds vaker of de richtlijnen in het bouwbesluit voor brandveiligheid in gebouwen ook daadwerkelijk worden nageleefd. Dagelijks worden er in Nederland duizenden objecten gerenoveerd. Doorgaans komen er tijdens de renovatiewerken een flink aantal situaties aan het licht waarin geen bouwkundige brandpreventie is toegepast of situaties waarin de laatste richtlijnen voor brandveiligheid niet of slechts gedeeltelijk zijn nageleefd.

Deze situaties eisen van alle betrokken partijen om een keuze te maken: voldoen aan de  “minimale” veiligheidsrichtlijnen (bouwbesluit v.s. rechtens verkregen niveau) óf om zelfs nog een paar stappen verder te gaan en te investeren in de toekomst: brandveilig (ver)bouwen én innoveren

Bouwkundige brandpreventie specialist brandveiligheid Baustoff + Metall

Baustoff+Metall is dé groothandel voor de totale afbouw. Naast gespecialiseerde kennis van alle systemen leveren zij met eigen logistieke middelen ook het complete assortiment brandwerende producten, systeemwanden, systeemplafonds, vloersystemen, isolatie, en geluidswerende materialen. Met 3 vestigingen in Nederland (’s-Hertogenbosch, Roelofarendsveen en Zwolle) en ruim 100 vestigingen in Europa, is Baustoff+Metall  koploper in de ontwikkeling van innovatieve systemen, met in elk vakgebied expertise waarop u kunt bouwen.

Maximale ondersteuning

Elk project vereist een unieke benadering en doordat de uitgangsposities vaak niet optimaal zijn voor de gewenste constructie en de bijbehorende brandwerendheid, loont het om een brandpreventie specialist in de arm te nemen. Baustoff+Metall heeft met 2 brandpreventie specialisten ruim 30 jaar praktijkervaring én expertise in huis gehaald. Zij kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van brandwerende vraagstukken.

Daarnaast biedt Baustoff+Metall een compleet assortiment met passieve brandwerende producten en systemen. Slimme en geteste oplossingen, die niet alleen voldoen aan de laatste wet- en regelgeving en de brandwerendheid garanderen, maar ook inspelen op toekomstige ontwikkelingen en de eindgebruiker optimale veiligheid en gebruiksgemak bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wenst u een advies op maat?
Neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs om deze te bespreken.