Knauf Security Board – voor inbraakwerende wanden

Knauf security board inbraakwerende wand

Staalversterkte gipsplaat voor inbraakwerende wanden

Knauf Security Board is een inbraakwerende plaat. Een praktische combinatie van gipsplaat en staalplaat in één product, beschikbaar in twee varianten.

De standaard variant geschikt voor weerstandsklasse 2 is voorzien van een vlak-verlijmde staalplaat (AKV). Bij de tweede variant, geschikt voor de hogere weerstandsklassen, is de staalplaat aan de langskant omgezet (AKO) en heeft een handzame afmetingen van 600×2400 mm voor een makkelijke verwerking, zowel verticaal als horizontaal.

Security Board wordt toegepast als beplating van inbraakwerende wanden met metalen staanders. Afhankelijk van de vereiste klasse van inbraakwerendheid dienen één, twee of drie lagen Security Board te worden toegepast. Zo voldoet het systeem aan respectievelijk WK2, WK3 of WK4. De Security Board ondergrond wordt vervolgens afgedekt met een laag A-plaat of Diamond Board waarvan de langskanten op reguliere wijze worden afgewerkt.

Kenmerken

  • Toe te passen als beplating voor inbraakwerende wanden met metalen staanders
  • Voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen® (WK2)
  • Eenvoudig en snel te monteren
  • Beschikbaar in 2 varianten AKV (vlak-verlijmd) of AKO (omgezette staalplaat)
  • Geschikt voor vereiste klasse van inbraakwerendheid t/m WK 4

Download de technische specificaties

Knauf security board close-up

Wil jij ook eenvoudig inbraakwerende wanden t/m WK4 realiseren?

Onze medewerkers voorzien je graag van technische ondersteuning en een advies op maat over de mogelijkheden van Knauf Security Board. Zo vinden we samen de juiste constructie waar jouw specifieke situatie om vraagt. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in één van onze shops.